כילדה, כשהייתי מספרת שאבא שלי נולד בפרס, היו מתקנים אותי ואומרים "לא אומרים פרס, אומרים פריס..." ככה זה כשלאמא יש מבטא צרפתי (והיא בכלל מבלגיה)כאן גדלתי, במפגש תרבויות צבעוני ורב תרבותי. שכבות על שכבות של טעמים, על פני השטח מתוק ופציח על בסיס מריר. ככל שחופרים יותר מגלים עוד רובד שמסתתר ושום דבר הוא לא מה שדמה כשמתבוננים רק על השכבה החיצונית...ואז מגיע הרגע שבו הופכים את הסיר על פיו. אין בית פרסי שבו לא רבים על תחתית סיר האורז. יש בתים בלגים שלא רבים בהם על קערת הכרוב ניצנים אבל אני מבטיחה שהמפגש בין השניים עומד להיות בלתי נשכח.
½ ק"ג אורז בסמטי
300 גרם כרוב ניצנים חצוי לאורכו
מלח ופלפל
1 כפית כורכום
½ כוס שמן זית ועוד קצת לשימון הסיר
⅓ כוס מים רתחים
מרתיחים מים בסיר בינוני ובינתיים שוטפים היטב את האורז במסננת עד שהמים שיוצאים ממנו שקופים ולא לבנים.
מבשלים את האורז במים הרתוחים 5 דקות, מסננים ושוטפים במים קרים.
לוקחים שליש מכמות האורז ומערבבים עם מלח, פלפל, כורכום ושמן זית.
