3 בטטות בינוניות קלופות פרוסות דק
לקרם ארטישוק ירושלמי
300 גרם ארטישוק ירושלמי קלוף וחתוך גס
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
קורט אגוז מוסקט
להרכבת הגראטן
שמן זית לשימון התבנית
1 צרור עלי תרד קצוצים
50 גרם (1/2 חבילה) ערמונים בוואקום
מכינים קרם ארטישוק ירושלמי
מניחים ארטישוק ירושלמי בסיר וממלאים מים עד גובה הארטישוק. מוסיפים מלח, פלפל ואגוז מוסקט, מערבבים ומביאים לרתיחה. מבשלים 20 דקות, עד שהארטישוק מתרכך. מסננים ושומרים את מי הבישול.
טוחנים את הארטישוק הירושלמי במעבד מזון. מוסיפים את מי הבישול בהדרגה למרקם אחיד וסמיך של שמנת.
מחממים תנור ל־200 מעלות ומשמנים תבנית אפייה.
מרכיבים את הגראטן
מסדרים בתבנית שכבה של פרוסות בטטה, מורחים מעל שליש מכמות קרם הארטישוק, מפזרים חצי מכמות עלי התרד והערמונים ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט לפי הטעם. מרכיבים באותו אופן שכבה נוספת של בטטה, קרם ארטישוק, תרד וערמונים ומסיימים בשכבת פרוסות בטטה וקרם ארטישוק.
אופים את הגראטן שעה, עד שהבטטות מתרככות וקרם הארטישוק משחים.
