מרק בטטה ושורשי סתיו | משק חביביאן | ירקות אורגניים
מפגש שורשים במרק כתום מייצר שכבות של טעמים שלא פוגשים במרק בטטה פשוט בקיץ החם, בשקט–בשקט, מתפתחים כמה שורשים שמנצלים את הקרירות שמתחת לפני הקרקע. בתחילת הסתיו הם מוכנים לשימוש, והמפגש שלהם במרק שורשים כתום מייצר שכבות של טעמים שלא פוגשים במרק בטטה פשוט.
חומרים

2 בטטות קלופות חתוכות גס

3 ארטישוקים ירושלמיים קלופים וחתוכים גס

1 ס"מ שורש ג'ינג'ר מגורר

2 ס"מ שורש כורכום מגורר

2 גבעולי כרישה חתוכים גס

1 כפית מלח או לפי הטעם

1/2 כפית פלפל שחור

קורט פלפל צ'ילי יבש גרוס

אופן ההכנה

שמים את כל החומרים בסיר וממלאים מים עד גובה הירקות. מביאים לרתיחה, מנמיכים ומבשלים במשך 20־30 דקות עד שהירקות מתרככים.


טוחנים את המרק בעזרת בלנדר מוט לתערובת חלקה וסמיכה. מעבירים דרך מסננת צפופה לקבלת מרקם חלק במיוחד ומגישים.

אין תגובות
הוספת תגובה פרסום
יותר מדי זמן.. טען שוב